Individuele chakratherapie


In onze westerse hectische wereld waarbij het accent wordt gelegd op “het denken” en materiële rijkdom, voelen vele mensen zich van binnen ongelukkig en lopen vast. Gelukkig is de laatste jaren een omwenteling gaande en zien we dat het Westen de spirituele rijkdom van het Oosten steeds meer gaat integreren. In deze hectische tijd waarin alles zo snel mogelijk moet in een zo kort mogelijke tijd ontstaat er een verlangen naar een andere manier van leven.

Energetische Chakra Therapie

Energetische Chakratherapie is een vrij nieuwe vorm van lichaamsgerichte therapie.
De therapie komt voort uit de filosofie en het werk van de Amerikaanse psycholoog en filosoof Anodea Judith waarin ze de oosterse lichaamswijsheid samenbrengt met de westerse psychologie. Een verrijkende combinatie waarbinnen de energetisch chakratherapeut(e) samen met de cliënt een zoektocht begint naar de verbinding van lichaam, geest en energie waardoor balans en heelwording kan worden bereikt.

In de Energetische Chakratherapie wordt gebruikt gemaakt van onder ander lichaamswerk in de vorm van yoga-, ademhaling-, en bio-energetische oefeningen, aura/ chakra-reading en healing, Chakra massage, meditaties, visualisaties, mantrazingen en therapeutische gesprekken.

Voor wie?

Wanneer kan Energetische Chakra Therapie iets voor jou betekenen?

Mogelijk loop je al een tijdje met fysieke klachten die je niet thuis kunt brengen of heb je het gevoel vast te zitten. Misschien leef je vanuit je hoofd en kun je niet (meer) bij je gevoel komen.
Je wilt er eigenlijk heel graag wat aan doen maar weet nog niet precies wat.
Kijk eens of jij jezelf kunt vinden in de hieronder beschreven situaties:

Je hebt gezondheidsproblemen zoals buikpijn, moeheid, burn out, onderrugklachten, spijsverteringsproblemen, fybromyalgie, hyperventilatie of migraine, waar geen medische verklaring of behandeling voor is gevonden. Je voelt je vaak uitgeput, je hebt geen energie meer, je bent onrustig en je kunt niet meer slapen.
Misschien heb je vaak last van koude voeten. Je hebt om de haverklap maagpijn en de spieren in je lichaam lijken verkrampt waardoor jij je niet meer kunt ontspannen. Het kan zijn dat jij je regelmatig duizelig voelt en vaak hoofdpijn ervaart. Je nek en schouders zitten vast en je bemerkt een voorover gebogen houding. En keer op keer is daar die blaasontsteking weer!
Je lichaam vertelt je dat er iets niet klopt.

Je hebt last van emotionele spanningen, angst, somberheid, concentratieproblemen, je piekert teveel, je voelt je onzeker of waardeloos en je hebt moeite met sociale contacten en/of lichamelijk contact. Het kan zijn dat je moeilijk nee kunt zeggen en dat je negatief denkt over je zichzelf en/of over je lichaam. Vaak kun je niet op je woorden komen, zit je keel dicht en zeg je maar niets. Of je hebt een traumatische ervaring gehad en je hebt moeite om dit alleen te verwerken.
Alléén praten over je problemen werkt niet en het verstandelijk benaderen van je problemen biedt ook geen oplossing.

Graag wil je aan jezelf werken om de kwaliteit van je leven te verbeteren en zodoende weer in balans te komen. Door te leren ontspannen en te gronden wil je het contact met je lichaam en je gevoel weer herstellen. Ook wil je leren voelen wat er innerlijk speelt en waar eventuele blokkades zitten. Je wilt deze blokkades leren kennen, waar ze vandaan komen en hoe je ze los moet leren laten. Het uiteindelijke doel is het bewust worden van je lichaam en geest waardoor je beter gaat functioneren als geheel, zowel op emotioneel, mentaal, fysiek als energetisch vlak.

Hoe gaan we te werk?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je voorafgaand aan de eerste sessie (intake gesprek) een intake formulier die je op je gemak thuis in kunt vullen. Het ingevulde formulier neem je mee naar de eerste (intake) sessie en gaan we samen bespreken. In de tweede sessie heb ik een dialoog met je fysieke lichaam, waarbij je gaat zien hoe je lichaam uitdrukking gaat brengen, hoe jij je leven ervaart. Aan de hand van de informatie uit sessie één en twee gaan we gezamelijk een behandelingsplan opstellen.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is van tevoren niet te zeggen. Door regelmaat in de behandelingen wordt het beste resultaat bereikt. We starten met één keer in de week en gedurende de periode kunnen we kijken of één keer per maand voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken of te behouden.

Een sessie duurt meestal 60 minuten (op verzoek 90 minuten). Samen kijken we per sessie of er vervolg behandelingen nodig zijn of dat er door moet worden verwezen naar andere specialisten.
Energetische Chakra Therapie is geen vervanging van de reguliere medische zorg, wel kan het ondersteunend en/of aanvullend werken.

Aanmelden