workshops


De Chakra's, een ontdekkingsreis!

In november 2008 ben ik begonnen met de 1e workshop van een opeenvolgende reeks die in het teken staan van de chakra's. I.v.m. een groeiende belangstelling voor de chakra's waarover ik in mijn yogalessen veel informatie geef, heb ik besloten via een aantal workshops de chakra's wat meer uit te gaan diepen. Elke workshop staat in het teken van een bepaalde chakra. D.m.v meditatie, lichamelijke oefeningen, gesprekken, kunst, muziek en dans ga jij je chakra's ontdekken en leer je jezelf steeds beter kennen.

Wat zijn chakras?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. Het zijn energetische draaikolken van kracht. Deze draaikolken laten etherische-, emotionele- en mentale-energie stromen en zetten aan tot een of andere activiteit. Je kunt chakras zien als bewustzijnsniveaus. Zodra een chakra opengaat, worden we ons ook meer bewust van het desbetreffende bewustzijnsniveau. De chakras corresponderen op fysiek niveau met het centrale zenuwstelsel, met de klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting. Je kunt een chakra dus zien als een soort van energiecentrum die een belangrijke rol speelt bij het welzijn van lichaam en geest.

Door tal van oorzaken kunnen chakras geblokkeerd raken. Een chakra kan open of gesloten zijn, overactief of te weinig actief of allerlei stadia daartussen in. Hoe jij in je vel zit, hoe je omgaat met emoties of hoe je handelend optreedt, heeft invloed op hoe de energieën in je chakras stromen.

De mens heeft 7 chakras die langs de ruggengraat liggen (van onder tot boven):

1 Het aardechakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Overleven / Element: Aarde

2 Het Waterchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Emoties en Sexualiteit / Element: Water

3 Het Vuurchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Wilskracht / Element: Vuur

4 Het Hartchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Liefde / Element: Lucht

5 Het Keelchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Communicatie en Creativiteit / Element: Ether

6 Voorhoofdchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Verbeeldingskracht, Helderziendheid en Intuïtie / Element: Licht

7 Kruinchakra ( Workshop)
Bewustzijnsniveau: Kennis en Inzicht / Element: Denken

 

Foto's Workshops