wat is zwangerschapsyoga?

De zwangerschap is voor aanstaande ouders een periode van verwondering, blijdschap en geluk. Het is echter ook een periode van grote verandering op lichamelijk, emotioneel en relationeel gebied.

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij de aanstaande ouders via een natuurlijke en ontspannen weg worden voorbereid op de veranderingen in deze periode en op de komst van hun kindje.

Door yoga te beoefenen breng je balans en bewustzijn in je zwangerschap. Hierdoor kunnen dagelijkse spanningen verminderen, waardoor je lichaam voor je kindje een veel prettiger omgeving wordt. De ontspanning en rust die hieruit voortvloeien, zal je kindje als intense vrede ervaren.

Binnen de zwangerschapsyoga wordt er aandacht besteed aan:

Concentratieoefeningen
Concentratieoefeningen brengen het denken tot rust.
Als je als aanstaande moeder de tijd neemt om je gedachten tot rust te brengen, worden de rustgevende veranderingen overgebracht op je baby.
Ook helpen deze oefeningen je beter naar jezelf en je lichaam te luisteren.

Lichamelijke oefeningen (asanas)
Deze oefeningen zullen je lichaam en bekken soepeler maken en je spieren in conditie houden, waardoor de bevalling gemakkelijker zal verlopen.

Ademhalingsoefeningen
Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht. Het bevordert zelfvertrouwen, waardoor er meer kracht naar boven komt. Je leert verschillende technieken, zoals de diepe buikademhaling, de flankademhaling en de roosademhaling.

Ontspanningsoefeningen / visualisatieoefeningen

Een ontspannen lichaam laat je meer genieten van de zwangerschap en laat de geboorte soepeler verlopen. Via visualisatieoefeningen en oefeningen met muziek, leer je contact maken met je kindje.

 

Foto's Zwangerschapsyoga